„7 СААТИ ЛЕЖЕВ ПОД МРТВИТЕ ПРИЈАТЕЛИ ЗА ДА ПРЕЖИВЕАМ“: Страшна исповед на млада Израелка

од Stefanija Kuzmanovska

Девојка го преживеала нападот на Хамас на фестивалот во Израел криејќи се под телата на нејзините убиени пријатели.

Млада Израелка која била на рејв фестивалот во близина на границата со Газа кога членовите на Хамас почнале да се инфилтрираат и да ги убиваат, успеала да преживее криејќи се седум часа под телата на загинатите во нападот.

Ли Саси присуствувала на фестивал од околу 3.000 луѓе, главно млади Израелци, кога Хамас извршил ненадеен напад во саботата наутро. Луѓето се криеле каде што можеле, вклучително и овоштарници, а пукањето траело со часови. Саси и околу 35 други луѓе се засолниле во засолниште за бомби кога ги откриле борците на Хамас, кои почнале да пукаат во бункерот.

Саси била една од 10-те луѓе кои го преживеаја ужасниот напад криејќи се со часови под мртвите тела, според пораките што таа ги праќала на пријателка и ги споделила со репортерката на i24news Наташа Ракел Кирчук Гутман на Инстаграм. На страшната снимка се гледаат луѓе згрчени заедно во тесен простор, а некои се кријат под телата на убиените.

Од 30 до 35 луѓе влегле во бункерот, само десет излегле

Во пораките, Саси ѝ кажува на својата пријателка дека меѓу 30 и 35 луѓе влегле во засолништето за бомби, но кога била спасена седум часа подоцна, само десет луѓе го напуштиле бункерот. Нејзината пријателка проверувала дали правилно ја разбрала пораката, на што Саси потврдува дека ја сфатила.

„Не се шегувам“, додала таа и испратила фотографија на која изгледа дека се неколку тела наредени едно врз друго. Таа ѝ кажала на својата пријателка дека во скривалиштето биле испукани илјада куршуми додека групата се криела, како и активирани рачни бомби.

„Тие го нападнаа фестивалот и почнаа да пукаат и да фрлаат гранати во засолништето кое немаше врати“, напиша таа. Додаде дека се траело седум часа, континуирано.

Слични содржини