[РЕЦЕПТ] Печено пилешко со печурки и моцарела

од Vladimir Zorba
284 прегледи

Производи:
3 чаши сецкани печурки
4 парчиња пилешки гради без кожа
2 скршени јајца
1 чаша трошки од леб
300 г сирење моцарела, сечено
¾ чаша пилешки бујон8ab31b5d1d0d0c5cf9983e702592f5b0

Подготовка:
Ставете половина од печурките во тава за печење. Потопете ги пилешките гради во матени јајца, а потоа во трошките.
Се топи путерот во тава на средна температура. Пржете го пилешкото од двете страни. Ставете го на печурките. Со останатите печурки покријте го месото. Наредете на врвот моцарела. Додадете од растворената супа.
Печете во загреана рерна на 180-200 степени.