[РЕЦЕПТ] Грузиска пилешка супа

од Vladimir Zorba
174 прегледи

Потребни производи:
1 пиле
250 г кромид
5 жолчки
50 мл. вински оцет
100 г стопен путер
сол, црн пипер, ловоров лист за вкус
билки и корени за супа на вкус9fce6e46932a80ba2599825d7f7fd605

Подготовка:
Исечете го пилешкото и ставете го да се вари. Откако веќе се вари половина час, кон него може да ги додадете корените и билките за супа, кои претходно сте ги исечкале, како и останатите зачини.

Кога пилето е подготвено, треба да го извадите, исчистите од коски и исецкате на фини парчиња како за супа. Потоа го пржите заедно со исечениот кромид во малку масло и потоа вратете го во супа. Гответе уште 5-10 минути и направете запршка од жолчките и оцетот. Останува да ја додадете супата.