[РЕЦЕПТ] Свински врат со сланина и фин сос од шампињони

од Vladimir Zorba
418 прегледи

Производи:
1,200 килограми свински врат без коска
500 г шампињони
300 г пушена сланина
сол, црн пипер
200 мл црвено вино
1 кромид
4 чешниња лук
1 лажица брашно
ориз за гарнир
100 г маслоfccd5d6db1d3a8e0c72c6212d2b01f60
Подготовка:
Месото се сече на парчиња, се чука и се додаваат вкусови со сол и црн пипер, по што се пржи во тава со масло. Потоа се вади и во маслото во кое се пржи се става исечена сланина, печурки, сол, црн пипер, брашното, лукот и виното.

Добро се промешува и штом се добие убав сос се враќа во него месото. Се остава да врие до целосна подготвеност на јадењето. Се сервира со гарнир од варен ориз.