Потребни производи:
8 парчиња пилешки гради без коска
½ чаша масло
4 чешниња лук
¾ чаша суви трошки од леб
½ чаша свежо рендан пармезан
1 и ½ чаша рендан кашкавал
¼ лажичка чедар, рендан
1 нотка сушен магдонос
¼ лажичка оригано
¼ лажичка црн пипер
1/8 лажичка сол
Подготовка:
Загрејте ја рерната на 180 степени. Стопете го путерот во тенџере на тивок оган. Пржете истолчен лук за 5 минути.
Во плиток сад измешајте ги трошките, сирењата, магдоносот, оригано, бибер и сол.
Потопете го секое од парчињата пилешки гради во смесата, па покриете цврсто. Потоа притиснете цврсто во средината кришка леб, за да се впие вишокот марината.
Наредете ги пилешките гради во подмачкан тави за печење и печете во загреана рерна околу 30 минути.