Состојки:
2 тортиљи тип чабата
3-4 лажици мајонез
5 лажици италијански прелив
4 парчиња чадена мисиркина шунка
1 лажица сенф
2 парчиња варена свинска шунка
4 парчиња сирење ементал
копар
½ лажица маслиново масло
Подготовка:
Во мал сад измешајте мајонез и италијанскиот дресинг. Разнесете го врз лебот, исечен на половини. Потоа намачкајте го со сенфот.
Намотајте по едно тркалце од двата вида шунка, а во средината на ролцето ставете исечено парче швајцарско сирење.
Секоја страна на сендвичот посипете ја со малку копар.
Загрејте тава на средно висока температура. Ставете го сендвичот во тавата. Печете на секоја страна за околу две минути или додека сирењето не се стопи. Отстранете од огнот, ставете на чинија и сервирајте.
По желба можете да додадете и свеж домат.
Фото: Thinkstock