[РЕЦЕПТ] Еврејски лепчиња без јајца

од Vladimir Zorba
368 прегледи

Состојки:
2 и 1/2 ч.ч. брашно
1 ч. ч. Јогурт
1 ч.л. Сода бикарбона
100 г мелено сирење
1 средно голем домат
4-6 листови свеж босилек
3-4 страка магдонос
масло за премачкување на тава

c85b3fc0741a0893100bac9ae29ea55aПодготовка :
Во сад ставете го брашното, додадете го јогуртот, содата бикарбона, а потоа и кршено сирење, сецкани коцки домат, како и исечени босилок и магдонос. Добро промешајте. Оформете топчици и ставете ги во подмачкани тави со растојание помеѓу нив.

Печете во загреана рерна на 180 степени околу 15 минути.

Добар апетит!

Слични содржини