[РЕЦЕПТ] Потпечена паста со сланина и пилешко

од Vladimir Zorba
130 прегледи

Состојки:
400 г кратка паста
350 г крем сирење
150 мл течен крем
5-6 лути маринирани пиперки
300 г печено или варено пилешко месо
100 г сланина
2 чешниња истолчен лук
200 г сирење чедар
100 г рендан пармезан
50 г лебни трошки
сол, ако е потребноd0b77bcdd1db7cdf5e84efa7a6b547a5

Подготовка:
Сварете ја пастата, исцедете ја и ставете во тава со нелеплив слој. Во сад измешајте го крем сирењето, заедно со крем, сирење, исечено пилешко, сланина, пиперки, лук. Промешајте ги сите многу добро и ставете го во пастата.
Повторно измешајте добро и посипете со пармезан и лебните трошки. Печете во загреана рерна на 200 степени околу 15 минути.

Слични содржини