Сите нема да можат да се одделат од десертот.

Појавување на квалитетниа два десерта не може да даде ништо повеќе од чиста радост. Ред е е да ви го овозможиме.
Неопходни производи за 6 порции
300 г чоколадо, 50%
125 г масло
4 јајца
150 г кафеав шеќер
75 г брашно за подигање тесто
75 г мелени бадеми
200 г крем сирење
50 г шеќер во прав
1 ч. Л. Ванила шеќер
Начин на приготвување
1. Правоаголни тави со димензии 20х30 см или кружна со дијаметар 26 см се покрива со хартија за печење, која се мачка со тенок слој путер.
2. Маслото се топи со чоколадо во водена пара.
3. 3 од јајцата се кршат нежно со кафеав шеќер, се додаваат бадемите и брашното, и така се мешаат со жица. Постепено се додава чоколадната смеса. Сето се додава во садот.
4. крем сирење се раскршува односно разбива со шеќер во прав, јајца и ванила шеќер. Белата смеса се зема со лажица и на на 5-6 места се капмнува во чоколадната смеса. Со шпатула површината се поминува на цик-цак, за да се мешаат делумно белиорт и чоколадниот дел.
5. Колачот се пече во загреана рерна на 190 ° С околу 30 мин.
6. Се лади во садот и се сече на квадрати.