
Ако сте од луѓето кои го избегнуваат брашното и белиот шекер, но истовремено со тоа сте од луѓето кои не можат да го замислат секојдневниот живот без нешто слатко, тогаш овој рецепт за брзи и преголема вкусни чоколадни колачиња е токму за вас.
Потребни производи:
1 природно чоколадо. (Околу 100 грама, препорачуваме таква со висока содржина на какао)
1 чаша мелени бадеми
1 чаша кинин
2 лажици кокосово масло (тоа е по избор и спокојно може да биде пропуштено)
Разтопете го чоколадото и додадете го кокосовото масло, која дава привлечна арома на кокос и прави смесата повеќе кремаста. Додаватет ги бадемите и киноата. Со помош на лажица обликувајте колачиња на алуминиумска фолија или пергамент хартија, ставете ги во замрзнувач за 20-30 минути, а потоа уживајте.
