[РЕЦЕПТ] Шницли од карфиол

од Vladimir Zorba
204 прегледи

Потребни производи:

1 глава карфиол

2 жолчки од јајце

200 грама рендано сирење или 100 грама рендана моцарела и 100 грама кашкавал

1-лажица кромид во гранули

1 лажиче сув босилек

2 лажици сецкан магдонос

4 лажици масло

1 лажица сол (можеби помалку, во зависност од вкусот)

Метод на подготовка:

Карфиолот е рендан и се меша со сол, што е дозволено да отстои 30 минути. Реткиот карфиол е добро исцеден преку памучна крпа, а потоа се меша со другите производи.

Тавата е превртена наопаку и е покриена со хартија за печење, мешавината се оформува како ќофтиња и се формираат тенки правоаголни парчиња.

Печете во загреана печка за 200 степени за околу 40 минути.