[РЕЦЕПТ] Терин со мелено месо, кељ и манго

од Vladimir Zorba
97 прегледи

Потребни производи:

За 4 порции

600 гр мелено месо (телешко месо или свинско месо)

100 g кашкавал

1 врска млад кромид 

2 стебленца млад лук

1 кељ

1 манго

300 мл од пасирани домати

сол, црвен пипер, црн пипер

мајчина душичка

маслиново масло 

Метод на подготовка:

Во длабок сад, загрејте малку масло и испржете го кромидот и лукот, додадете го меленото месо и пржете додека не позлати. Додаваме кељ и манго и запржуваме уште 2-3 минути, па ја додаваме солта, црвениот и црниот пипер и доматите. Оставете на огнот уште 3-4 минути.

Тргнете од топлина и додадете свежи зачини, ако тавата е со огноотпорна рачка рендаме кашкавал, ако не, префрламе во мала тава, додаваме кашкавал и запечуваме во загреана рерна додека кашкавалот не се стопи и запече.