[РЕЦЕПТ] Флорентински дип со артички и спанаќ

од Vladimir Zorba
162 прегледи

Производи:
300 гр спанаќ
400 г артичоки, исчистени
3 чешниња лук, истолчени
½ чаша мајонез
400 г крем сирење
2 лажици сок од лимон
1 чаша рендан пармезан
Подготовка:
Во сад, се мешаат заедно крем сирењето и мајонезот. Измешајте додека не се добие хомогена мешавина. Посебно измешајте артичоки, спанаќ и пармезан. Промешајте. Зачинете со лук и сок од лимон. Измешајте ги двете мешавини и измешајте ги.

Префрлете ја смесата во плех за печење со хартија. Се пече во загреана рерна од 190 степени за 20 минути. Се служи со чипс, крекери, колачи – што и да посакате за мачкање.