[РЕЦЕПТ] Паста “ангелско филе“

од Vladimir Zorba
130 прегледи

Производи:
6 пилешкo филе без коска
¼ чаша путер
100 г подготвен мешан италијански зачин
½ чаша бело вино
1 чаша растворена супа од печурка супа
300 гр крем сирење
1 пакетче паста по избор
Подготовка:
Во голема тава, растопете го путерот на просечна температура. Се става мешавината на зачини во неа. Додајте вино и супа од печурки. Промешајте и додадете крем сирење. Измешајте додека не се добие мазна текстура.

Подмачкајте ја тавата за печење. Наредете ги пилешките гради во неа. Истурете ги со добиениот сос. Се пече во рерна од 180 степени за 1 час и 20 минути пред пилешкото да се подготви, се вари солена вода. Варете ја пастата за околу 5 минути. Исцедете. Послужете го печеното пиле со сосот од пастата.

Забелешка: Можете да го превртувате пилешкото наместо да го печете.