[РЕЦЕПТ] Пилешко „капрезе“

од Vladimir Zorba
419 прегледи

Производи:
4 пилешки гради без кожа
2 топчиња моцарела
1 голем домат
1/2 добро зрело авокадо
2 лажици маслиново масло
1 лажица лук во прав
1 лажица кромид во прав
1 лажиче. оригано во прав
1 лажиче. мајчина душица во прав
1 лажиче босилек во прав
сол, бибер по вкус
балсамико
Подготовка:
Во сад се комбинираат сувите состојки и се зачинува месото од двете страни. Во добро загреан сад, додадете маслиново масло, а потоа додадете го месото. Гответе 6-7 минути. На крајот, ставете 1-2 парчиња моцарела, 1 круг од авокадо и 1-2 кругови домати на секое парче месо. Покријте ја тавата и, кога сирењето е малку стопено, можете да служите. Посипете со малку босилек и балсамична глазура.

Слични содржини