Производи:
1 кг телешко филе
лук во гранули по вкус
3 лажици масло
1 коцка од говедска супа
¼ чаша топла вода
1 лажица пченкарен скроб
½ чаша сецкан кромид
2 големи зелени пиперки, исечени во големи кругови
2 големи црвени пиперки, се сечат во големи кругови
1 тегла конзервирани домати, излупени
3 супени лажици сос од соја
1 лажичка шеќер
1 лажичка сол
Подготовка:
Распостелете го телешкото, исечете го на ленти, посолете со гранули лук. Во тава со средна температура, загрејте го маслото и запржете го местото до добивање на кафеава боја. Префрлете го во multicook.
Одделете ја супата во водата посебно. Измешајте со пченкарен скроб додека не се раствори и нема грутки. Истурете го месото со мешавината. Се пржи и кромидот, исечените пиперки, домати, сос од соја, шеќер и сол. Покријте и варете 3-4 часа.