Абазовиќ: Не ја меркам премиерската позиција, имам премногу работа да направам

од Vladimir Zorba

Црногорскиот вицепремиер Дритан Абазовиќ во интервју за „ТВ Вијести“ рече дека нема раскол во Владата и дека тој не се стреми да стане нов премиер, заменувајќи го Здравко Кривокапиќ.

„Владата е под голем притисок и без поддршка и тие судири ги чувствуваме врз себе“, рече Абазовиќ.

На написите во весниците, кои проценуваат дека тој ја сака функцијата на сегашниот премиер Кривокапиќ, неговиот потпретседател вели дека тој нема такви амбиции.

„Јас не ја меркам премиерската позиција, веќе имам премногу работа“.

Абазовиќ посочува дека во моментов исполнува многу обврски кои не се директно негови, но нема човек што сака да ги преземе.

„Се обидувам да го покријам она што некој друг треба да го прави, но не сака“, рече вицепремиерот, додавајќи дека не планира да престане да работи.

„Не се жалам и ќе се жртвувам до крај“, рече Абазовиќ, иако, како што рече, тој бил посреќен во опозиција.

Кога станува збор за министерот за правда, човекови и малцински права, Владимир Лепосавиќ, Абазовиќ вели дека учествува во работата на Владата и е присутен на седниците.

„Атмосферата е редовна и работна и со Лепосавиќ на седниците“.

Тој посочи дека има добра соработка со премиерот Кривокапиќ и дека тие се согласуваат за најважните прашања.

Слични содржини