Анкета: „Што сме ние виновни што Градот не го решава проблемот со превозот“

од Vladimir Zorba

„Што сме ние виновни што Градот не го решава проблемот со превозот, ова не е проблем на Владата туку на градоначалничката Арсовска“, вели скопјанка во анкетата што ја спроведе ЦИВИЛ Медиа.

И останатите граѓани го делат истото мислење, иако велат дека навистина не можат да разберат во кого е вината бидејќи од меѓусебните обвинувања не можат да проценат што е вистина, а што лага.

Според досегашните изјави од Град Скопје, тие нема да ги отстранат автобусите се додека не се исполнат поставените барања за исплата на долгот што го побаруваат од Град Скопје. Арсовска веќе неколку дена тврди дека не е одговорна за проблемот, ниту пак нуди решение со кое ќе им се скратат маките на скопјани, па топката ја префрла на централната власт.

Слични содржини