Арканзас им забрани на трансродовите лица да користат јавни тоалети

од Vladimir Zorba

Гувернерката на Арканзас, Сара Хакаби Сандерс, потпиша закон со кој се забранува трансродовите лица во државните училишта да користат тоалет со полот, со кој се идентификуваат .

Тоа е прва од неколкуте американски држави кои се очекува да донесат слична забрана во морето закони низ целата земја насочени кон трансродовите луѓе.

Арканзас стана една од четирите држави со такви забрани во училиштата, а гувернерите во Ајдахо и Ајова се очекува да потпишат слични закони.

Слични содржини