Арсовска најави кривични за новиот ДУП во Ѓорче Петров

од Nikola Popovski

Без согласнот од Град Скопје, Советот на општина Ѓорче Петров викендов на седница изгласале измени на Деталниот урбанистички пан (ДУП) со кој драстично се зголемени од 5 ката + поткровје, на 20 ката + поткровје дозволените градби на улицата „Ацо Шопов“, информира денеска на прес-конференција градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска.

Како што појасни градоначалничката Арсовска, согласнот за ДУП-от имало само од Агенцијата за катастар на недвижности, а Град Скопје дале две негативни мислења.

Градот Скопје, како што најави Арсовска, ќе поднесе кривична против градоначалникот на општина Ѓорче Петров Александар Стојковски, министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, претседателот на Советот на општина Ѓорче Петров, Ленче Нелоска и Весна Андрееска, вработена во Министерството за транспорт и врски.

Од Уставниот суд, пак, ќе побара со времена мерка да ја запре примената.

Слични содржини