Австрискиот парламент донесе одлука за укинување на Законот за задолжителна вакцинација

од Stefanija Kuzmanovska

Австрискиот парламент едногласно ја усвои одлуката за укинување на Законот за задолжителна вакцинација против коронавирусот.

Министерот за здравство Јоханес Рауч оваа мерка ја образложи со сосема нова ситуација од воведувањето на Законот.

Обврската за вакцинација важеше за лицата над 18 години, а беа предвидени санкции во износ од 600 до 3.600 евра.

Слични содржини