Балашевиќ пред Тито се појавил во патики и џемпер: Реакцијата на обезбедувањето била смешна!

од Берта Китинска

Миња Субота зборуваше за неодамна починатиот Ѓорѓе Балашевиќ и по тој повод рече:

“Бев шокиран, по веста за неговата смрт. Кога малку се собрав, мојата прва мисла беше неговото семејство. Знам колку беше приврзан за неговото семејство, тој го создаде своето гнездо , тоа беше неговата основа и инспирација, за мене беше несфатливо што не напушти, бидејќи е рано “, рече Миња и додаде:

„Тој замина рано, но остави многу, големо богатство на неговиот град и на сите нас. Тој се покажа низ сите градови на поранешна Југославија#.

Тој потсети и на анегдоти поврзани со панонски морнар и денот кога доби повик од Јосип Броз Тито:

Тој беше поканет во куќата на Тито, и  дојде во џемпер и патики. Луѓето од обезбедувањето не можеа да поверуваат. Почнаа да бараат нешто соодветно да облече но тој не сакаше, ја турна својата мисија до крај! “, се присетува Миња Субота во емисијата„ Пулсот на Србија “.

loading...

Слични содржини