Биковиќ: Денес не е толку важно да се има холивудска кариера

од Vladimir Zorba

Иако изгради успешна кариера во Србија, а потоа продолжи во Русија на ист начин, многумина очекуваа дека Милош Биковиќ ќе продолжи со овие стапки и во Холивуд.

Сепак, актерот, кој неодамна доби руско државјанство од претседателот Владимир Путин, нема амбиција да го освојува овој пазар.

– Мислам дека Холивуд не е толку важен затоа што се децентрализираше. Сега постои глобален пазар. Можете да снимате фантастична серија во Србија и да ја поставите на платформи преку кои тие можат да станат популарни каде било во светот. Денес не е толку важно да се има холивудска кариера. А поважно за мене е да ја промовирам српската култура во светот отколку да направам кариера за себе, вели Биковиќ, цитиран од „Блиц“.

loading...

Слични содржини