Богоевски: Дали Героски ја пријавил пораката и комуникацијата со Мијалков кога бил недостапен за органите на прогонот?

од Vladimir Zorba

„Додека Сашо бил во бегство, му пратил смс порака на Геро. Сигурно поради општопознатата објективност, непоткупливост и непристрасност на вториов. Шегите на страна, дали Героски ја пријавил пораката и комуникацијата со лице кое тогаш било недостапно за органите на прогонот во надлежните институции? “, прашува поранешниот пратеник на СДСМ, Павле Богоевски.

Вештачењето на пораката може да укаже на локацијата од која е пратена. Дали евентуалното непријавување на таквата комуникација може и треба да се смета за помагање???

Е, Геро, Геро…“, пишува Богоевски.

Слични содржини