„Боинг“ најави отворање на 10.000 нови работни места во 2023 година

од Vladimir Zorba

„Боинг“ најави дека ќе вработи 10.000 работници во 2023 година, откако го зголеми производството на млазни авиони по пандемијата на коронавирус, објави денеска американскиот производител на авиони.

Компанијата со седиште во Арлингтон, Вирџинија ја зголеми својата работна сила за околу 14.000 работници во 2022 година на 156.000.

„Боинг“ вработува околу 136.000 само во САД.

Слични содржини