„Бугари-татари“, „бугарски пи*ки“ и „цигани“ ечи на стадионот „Тодор Проески“

од Vladimir Zorba

Северна Македонија и Бугарија играат во натпревар од Лигата на нации во Скопје.

Пред првиот свиреж публиката на „Тодор Проески“ се покажа како негостољубива кон бугарскиот тим.

Имињата на бугарските фудбалери беа гласно исвиркани, а потоа истото се случи и со химната на Бугарија.

Следуваа грди скандирања упатени кон Бугарите кои дојдоа од целиот стадион.

На стадионот ечеше „бугари-татари“, „бугарски пи*ки“ и „цигани“.

Слични содржини