📸Citroen Ami во чест на 50 години Рубикова коцка

од Vladimir Zorba

На Неделата на дизајнот во Милано, од 15 до 21 април, ќе биде прикажан специјален Citroen Ami, со кој францускиот производител ќе прослави 50 години од познатата Рубикова коцка, фасцинантен објект кој успеа да освои значаен простор во поп културата на секоја генерација.

Познатите бои на Рубиковата коцка, жолта, портокалова, сина, зелена, црвена и бела, на тој начин ја покриваат каросеријата на ова Ami, кое е градско возило со неконформистички карактер и оригинален дизајн.

Citroen Ami со графика од Рубикова коцка ќе биде поставен во просторот покрај различни типови на коцки од различни епохи.

Слични содржини