Дали астрологијата влијае на нашите животи?

од Vladimir Zorba

Дали астрологијата влијае на нашите животи? Постојат такви кои се 100 проценти сигурни дека влијае. Сепак, не секој мисли така. Всушност, постојат знаци на зодијакот во кои читањето на хороскопот и планирањето засновано врз него, всушност прави повеќе штета отколку корист.

Повеќето луѓе барем малку се интересираат за астрологија и од време на време го читаат хороскопот за да дознаат нешто за себе или за претстојните настани. За нив, астрологијата има скоро терапевтски ефект, им отвара нови можности во сегашноста и дава идеи за иднината.

Сепак, постојат и скептици кои не веруваат во хороскопски предвидувања. Тие ја сметаат астрологијата за псевдонаука, па отфрлаат со презир каква било можност за успех и среќа што стои во нивната астролошка табела.

А, од друга страна, има и такви кои толку слепо веруваат во астро предвидувања, дека целосно ги „кројат“ своите животни планови според позицијата на ѕвездите. И, ако нивните предвидувања не бидат исполнети, тие се длабоко разочарани.

На сите им се препорачува да не го читаат хороскопот воопшто, бидејќи тој им ги уништува шансите за успех и среќа.

Јарец

За претставниците на овој знак, астрологијата е несфатлива и неоснована. По природа, Јарците се реалисти и аналитичари и секогаш претпочитаат статистика пред емоции. Ако нешто не им изгледа логично, тие веднаш ги отфрлаат ваквите предлози и сугестии. Дури и на своја штета! Ако малку ги прошират хоризонтите, многу полесно ќе „навигираат“ во животот и ќе беа поуспешни.

Бик

Бикот е земјен знак, тој има практичен и приземен пристап кон животот, што му отежнува да верува дека неговата „судбина“ е позицијата на ѕвездите. Ако му се расипе правосмукалката, а потоа и новиот фен, тој никогаш нема да го „обвини“ ретроградниот Меркур за тоа. Покрај тоа, припадниците на овој знак се исклучително тврдоглави и не дозволуваат можност да ги имаат истите карактеристики како некој друг, а најмногу само затоа што таа личност е родена во нивниот хороскопски знак. Водејќи се од принципот дека не може да и се верува на астрологијата, Бикот сè уште го чита хороскопот, но само со цел да го направи спротивното од препорачаното.

Рак

Раковите премногу им веруваат на sвездите. Толку многу што тие ги планираат своите работи во согласност со препораките на астролозите. Сепак, животот е непредвидлив и честопати изненадувањата не се пријатни. Затоа, слепо прифаќање на астро-предлози и совети може да биде целосен неуспех. Совет за Ракот е да биде порелаксиран и да го гледа хороскопот како забава.

Риба

За Рибите е важно да ги подобрат своите животи и животите на нивните најблиски. Кога во хороскопот им пишува дека нешто убаво и позитивно ги чека, тие веднаш ја „вклучуваат“ својата фантазија и почнуваат да сонуваат за успехот што ќе го постигнат и на кои начини животот ќе им биде подобар поради тоа. Поради оваа природа, тешко е да се „спуштат на земја“. Но, ако не се исполнат нивните астро-предвидувања, тие тонат длабоко.

loading...

Слични содржини