ДЕЗИНФОРМАЦИИ СЕ ТВРДЕЊАТА ДЕКА ПОРОДИЛНОТО ОТСУСТВО ЌЕ СЕ СКРАТИ

од Vladimir Zorba

Неколку портали и анонимни профили на социјалните мрежи тврдеа дека со предлог-законот за работни односи породилното отсуство ќе се скрати од 9 на 5 месеци.

Ова тврдење беше проширено на 14.01.2023 од повеќе анонимни профили на Твитер. Некои од овие објави ширеа и теории на заговор дека ова било „стратегија на сатанистите за намалување на популацијата, да се обесхрабрат жените да раѓаат.“

Ваквите непроверени информации се ширеа и на портали: „Породилното отсуство на вработените мајки ќе биде скратено од 9 на 5 месеци, реагира јавноста на социјалните мрежи откако се појави предлог закон“, објави првично Скопје инфо на 14.01.2023.

Целио текст на следниот линк!

Слични содржини