Ди Каприо се подготвува за соработка со Стивен Кинг

од Vladimir Zorba

Леонардо ди Каприо може да глуми во адаптацијата на романот на Стивен Кинг „Били Самерс“. „Deadline“ известува дека „Warner Bros“ ги имаат стекнато правата за романот и дека го продуцира продуцентската куќа на Леонардо ди Каприо, „Appian Way“, покрај „Bad Robot“ на Џеј Џеј Абрамс.

„Били Самерс“ првично беше наменета да биде серија од 10 епизоди, слична на другите продукции на „Bad Robot“ на делата на авторот, вклучувајќи ги сериите на „Hulu“ „Castle Rock“ и „11.22.63“. Сепак, студиото одлучи дека наместо тоа треба да биде игран филм и го разви со таа цел. Ед Цвик и Маршал Херсковиц се ангажирани да го напишат сценариото, а компанијата на Леонардо ди Каприо работи со „Bad Robot“ во претпродукција на приказната за Стивен Кинг.

Оваа вест ги поттикна холивудските гласини дека Леонардо ди Каприо веќе е потврдено дека ќе го игра истоимениот лик на Стивен Кинг, но кастингот допрва треба да биде потврден. Исто така, не е сигурно дека Џеј Џеј Абрамс ќе режира, иако таа гласина исто така кружи. Додека двете продукциски куќи се вклучени во претпродукциските фази на филмот, се чини дека сите чекаат да го видат сценариото пред да се посветат на какви било понатамошни улоги во филмот.

Филмот „Били Самерс“ ја раскажува приказната за наемниот убиец кој сака да се пензионира. Тој го прифаќа она што се претпоставува дека е неговата последна работа, а тоа е да убие друг убиец, Џоел Ален. Алан мора да се појави на суд за едно од многуте убиства што ги извршил, главно за криминалци кои се сомневаат дека ќе ги намести.

Се шпекулира дека Леонардо ди Каприо ќе го глуми Били Самерс во приказната на Стивен Кинг, ако гласините што се шират се вистинити.

Слични содржини