До 2020 година 3,6 милиони бегалци ќе влезат во Германија

од Vladimir Zorba

Германската влада смета дека во државата до крајот на деценијата ќе влезат 3,6 милиони бегалци, јави Sueddeutsche Zeitung повикувајќи се на процени на министерството за економија.

14MIGRANTS-articleLarge (1)

„Станува збор за процена која служи внатре во владата за проекции на економскиот раст во претстојните години“, дознава Sueddeutsche Zeitung од извори во владата.

Истовремено се нагласува дека моментно е „целосно невозможно“ прецизно да се утврди движењето на бројот на бегалци во следните четири години.

Владата смета со тоа дека приливот на бегалци во следните години ќе биде константен со околу половина милион годишно Ако кон тоа се придодадат 1,1 милиони бегалци годишно, колку што стигнаа во 2015 година, се доаѓа до бројка од 3,6 милиони до крајот на 2020 година.

loading...

Слични содржини