Домашен лек за отстранување на секрет од белите дробови

од desk4

Белите дробови се еден од најважните органи бидејќи се одговорни за дишењето и обезбедување на организмот со кислород, како и исфрлање на јаглероден диоксид од телото низ носот.

Ако носот е блокиран, поради вишок на секрет, тоа може да влијае и на белите дробови. За да ви биде добар имунолошкиот систем, морате да го пробате овој домашен лек. Добар е за деца и возрасни.

Измијте 100 г овес со малку вода и измешајте го со 70 г мед ( 1 мала чашка) и 200 мл вода. Варете неколку минути и оставете да стои преку ноќ. Соберете ја во стаклен сад. Мешавината можете да ја чувате во фрижидер седум дена. Пијте 30-40 мл на гладно. За резултати треба да се пие секој ден во текот на 40 дена.
Овој пијалак целосно ќе го отстрани секретот од грлото и белите дробови и ќе можете олеснето да дишете.

Слични содржини