Донација од 30.000 евра за санирање на последиците од невремето во Словенија

од Vladimir Zorba
155 прегледи

Повеќе од 30.000 евра се собрани во акција што ја спроведе Друштвото од словенечки и македонски стопанственици за санирање на последиците од невремето што неодамна ја зафати Словенија. Парите веќе се исплатени кон неколку хуманитарни организации во Словенија.

– Како Друштво го покажавме нашето заедништво и хуманост при давањето поддршка кон нашите пријатели од Словенија. Ние сме хумана нација и секогаш излегуваме во пресрет. Секако, поддршката ќе продолжи и понатаму низ разни други форми. Во минатото нашите две земји меѓусебно се помагале и поддржувале. Сите се сеќаваме на неодамнешните пожари кои беснееа кај нас, а во чие гаснење се вклучија бројни доброволци од Словенија. Нашето пријателство ќе се развива и понатаму, а со надеж тоа што помалку да биде во пресрет на вакви немили настани, вели претседателот на Друштвото на словенечки и македонски стопанственици Војдан Јорданов.

Тој е задоволен од одѕивот и хуманитарноста на деловната заедница во земјава која се вклучи во оваа акција.

– Воедно им изразуваме благодарност на сите хумани компании, организации и граѓани кои се вклучија во акцијата, како и на Словенечката амбасада за поддршката, вели Јорданов.

Слични содржини