Европскиот комесар за економија: Инфлацијата ќе се намали, но не толку брзо

од Stefanija Kuzmanovska

Европскиот комесар за економија Паоло Џентилони денеска во Виена изјави дека очекува забавување на инфлацијата на крајот на годината или на почетокот на следната.

„Инфлацијата ќе се намали, но не толку брзо“, нагласи тој по средбата со австрискиот вицеканцелар Вернер Коглер и австрискиот министер за финансии Магнус Брунер.

„Се соочуваме со ризици и пловиме во тешки води“, објасни Џентилони.

Слични содржини