Актуелно
Почетна / Бизнис / Foxconn ќе произведе 50 милиони 5G смартфони за Huawei

Foxconn ќе произведе 50 милиони 5G смартфони за Huawei

Huawei нема намера да ја промени својата стратегија и покрај трговските санкции. Кинескиот гигант е втор најголем производител на паметни телефони и останува само прашање на време да излезат пред Samsung. Многу важен елемент на стратегијата на компанијата ќе биде 5G технологијата. Сега дознаваме дека Foxconn доби голем дел од нарачките за уредите на Huawei со 5G можности, кои ќе ги видиме на пазарот во 2020 година.

Уште поинтересно е тоа што Huawei сака да произведе импресивни 50 милиони уреди со 5G технологија. Ова е исклучително висока вредност со оглед на тоа колку малку паметни телефони со 5G модеми се моментално достапни на пазарот. Потпишувањето на договорот со Foxconn за производство на таква импресивна сума 5G смартфони е гаранција дека Huawei очекува уште подобри перформанси во индустријата во 2020 година, информира GizmoChina.

Huawei беше единствената компанија во првите пет што не пријави пад на продажбата во третиот квартал. Празничната сезона на крајот на годината сигурно ќе и овозможи на компанијата да продолжи да го проширува своето влијание. Инвестициите во 5G технологија ќе бидат важни за кинескиот гигант во 2020 година. Остварувањето на над 50 милиони продажби на уреди со 5G е гаранција дека Huawei ќе се приближи што е можно поблиску до постигнување на својата голема цел.

loading...