Груби: На народот му треба Али Ахмети

од Vladimir Zorba

Мојот однос со претседателот Али Ахмети е како односот на секој од вас кои сте убедени во неговиот животен пат, во неговата правда, во неговата визија, во неговата национална вредност за сите Албанци, пишува вицепремиерот Артан Груби на својот Фејсбук профил.

„Искрената намера на мојата изјава беше да укажам на несоборливата вистина дека на Али Ахмети му треба народот колку што му треба народот на Али Ахмети, но мојата несреќна збунетост на зборови погрешно ја претстави целта, за што, многу ми е жал.

Тоа се покажа во сите прогресивни процеси низ кои помина земјата, каде што господинот Ахмети и луѓето по него постигнаа слобода, еднаквост, обезбедија интеграција на земјата во НАТО и ја одржаа на вистинскиот пат на европска интеграција.

Али Ахмети од народот ја зема силата за дејствување и го има народот зад себе во четиридецениското политичко функционирање и продолжува да биде непоколеблив визионер во исполнувањето на идеалите за напредок и интеграција.

Секој збор на Али Ахмети, секое негово дело е света волја на народот да биде спроведен во државата.

Али Ахмети и народот се единствена душа која ќе продолжи да успева во патувањето на повеќекратните мисии. Неговата и наша единствена мисија е да им служиме на народот и да обезбедиме подобра иднина служејќи на сите вас“, истакна Груби.

Слични содржини