Хоспитализираниот шеф на одбраната на САД ќе продолжи со должностите од утре

од Radmila Tasevska

Американскиот секретар за одбрана Лојд Остин беше лекуван под општа анестезија поради проблеми со мочниот меур додека се бори со рак на простата, изјавија неговите лекари денеска, додавајќи дека тој е подготвен наскоро да продолжи со работните обврски.

„Не се очекува продолжен престој во болница. Очекуваме дека секретарот за одбрана на САД од утре да може да ги продолжи своите вообичаени должности“, наведоа неговите лекари во соопштение.

„Тековните здравствени проблеми  не се очекува да го променат неговото очекувано целосно закрепнување“.

Слични содржини