Именуван нов директор на МНТ

од Nikola Popovski
56 прегледи

Согласно решението од Министерството за култура на РСМ, од 10 јули 2024 г., а потпишано од страна на министерот за култура на РСМ, Зоран Љутков, за в.д директор на НУ Македонски народен театар е назначен Никола Кимовски.

Како што информираат од МНТ, претходната директорка Симона Угриновска поднела оставка од функцијата која ја извршуваше од 2018 година.

Кимовски по професија е театарски и филмски продуцент.

Слични содржини