Immun Select Dr. Wolz против стрес, замор, исцрпеност

од Vladimir Zorba

Immun Select Dr. Wolz претставува иновативна комбинација на микронутриенти, во кои се клучни имун-активните супстанции и антиоксидантите, како витаминот Ц (од ацерола) и органски врзаниот цинк, кои се комбинираат во природен имуноактивен комплекс, инкорпориран со биоактивната супстанција бета-1,3 / 1,6- глукан (од ѕидот на квасните клетки), млечно-киселинската бактерија Lactobacillus paracasei MCC1849 и фитохемискиот антиоксиданс кверцетин.

Immun Select Dr. Wolz се употребува како поддршка на имуниот систем (во сите случаи и ситуации на можна или постоечка инфекција од микроорганизми- бактерии, вируси, габички), кај луѓе кои страдаат од стрес, замор, исцрпеност, како и кај спортисти кои сакаат да го одржат својот имунолошки систем за време на зголемен физички напор.

– Бета-1,3 / 1,6- глукан е имун-активна супстанца, која го стимулира активниот имунитет во човековиот организам, односно го подготвува организмот за најдобра одбрана од сите микроби (бактерии, вируси, габички). Дополнително, му помага на организмот во опоравувањето после било каков тип на заболување (вклучително и пост-оперативно опоравување).

– Млечно-киселинската бактерија Lactobacillus paracasei MCC1849 овозможува заштита на постоечката цревна флора на организмот, особено при терапија со антибиотици, а дополнително ги подобрува карактеристиките на микробиомот, односно резултира со здрав дигестивен систем, а преку тоа и подобрување на севкупното здравје на организмот.

– Кверцетин е полифенолен биофлавоноид, со огромна анти-инфламаторна моќ, како и силно антиоксидативно дејство

– Витаминот Ц и цинкот придонесуваат за нормална функција на имунолошкиот систем и помагаат во заштита на клетките од оксидативен стрес.

– Витаминот Ц придонесува за нормална функција на имунолошкиот систем за време и по интензивна физичка активност.

– Витаминот Ц помага во намалување на заморот и исцрпеноста.

Состојки: квасец (Saccharomyces cerevisiae) бета глукан 56%, прав од сок од ацерола 22%, Lactobacillus paracasei MCC1849 инактивиран 3,7%, цинк цитрат 2,0%, кверцетин 1,9%.

Обвивката на капсулата е од растително потекло

* Хранливи референтни вредности според ЕУ регулативата 1169/2011

Производот не содржи глутен, лактоза, малтодекстрин и вештачки бои.

3. Како се употребува граничниот производ Immun Select Dr. Wolz

Препорачана доза:

Возрасни: 4 капсули на ден со течност.

Деца постари од 4 години: се препорачува половина од дозата за возрасни.

loading...

Слични содржини