Исланд го ратификуваше протоколот за членството на Северна Македонија во НАТО

од desk3

Генералниот секретар на СДСМ, Љупчо Николовски, на својот официјален фејсбук-профил истакна дека денеска парламентот на Исланд го ратификувала протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО.

Имено, со оваа ратификација, 28 од 29 земји членки ја завршиле ратификацијата за НАТО, и останува уште постапката да почне во Шпанија.

Слични содржини