(АУДИО) Јанкуловска “уредничка” во МТВ!?

од desk3

Зоран Заев денеска објави и снимка од телефонски разгопор на, која според него, зборуваат министерката за внатрешни работи Гордана Јанкуловска и портпаролот на МВР, Иво Котевски.

jankulovska_0605_g

Тие разговараат за некои податоци кои ги побарала новинарка на МРТВ, а министерката децидно се изјаснува дека новинарката не смее да пишува за таа тема.

Во разговорот, Котевски вели дека МТВ се амбицирала, бидејќи сакале да прават некаков прилог за масовни убиства, а министерката децидно одговара „е нема да прават“!, а од разговорот се подразбира и дека на новинарката дури и се заканува отказ ако не се откаже од идејата за прилогот.

loading...

Слични содржини