Актуелно
Почетна / Магазин / Наука и технологии / Како да откриете дали некој ве „замолкнал“ на Инстаграм?

Како да откриете дали некој ве „замолкнал“ на Инстаграм?

Иако не постои алатка да се одговори на прашањето дали сте „мјутнати“, сè уште е можно да откриете дали некој одлучил да престане да ги следи вашите постови.

Замолчувањето на некоја личност на Инстаграм е слично на учтиво напуштање разговор. Кога „замолнувате“ некого, нивните објавувања и приказни веќе нема да се појавуваат на вашиот „стрим“, додека лицето што ги објавило, сепак ќе може да го посети вашиот профил. Не грижете се – Инстаграм не испраќа потсетник дека некој ве „замолкнал“.

Самата апликација не нуди директен начин да проверите, но ќе може да го проверите на друг начин. Ако одредено лице претходно ги гледало вашите приказни на Инстаграм и повеќе не се појавува на списокот на гледачи, тоа значи дека тие ги „замолкнале“ вашите приказни.

Освен тоа, ако тој или таа ги коментира туѓите постови и повеќе не ги коментира вашите (а ги коментирале до неодамна), тоа значи дека можеби ве „замолкнале“.

Ако ниту еден од одговорите не ви звучи доволно добар и сè уште не сте сигурни, секогаш можете да сторите најдиректно нешто и едноставно да го прашате лицето дали одлучиле да ве „мјутнат“.

loading...