Како можете да погледнете „story“ на Instagram а да останете незабележани?

од Vladimir Zorba
470 прегледи

Постојат неколку трикови што можете да ги користите за да го „измамите“ Instagram за да не генерира дека сте гледале нечие „story“. Еве како да останете незабележани.

Со објавување на „story“ на Instagram, содржината станува достапна за следбениците само 24 часа. По истекот на времето, приказната оди во архивата на корисникот и повеќе не е видлива за другите.

Меѓутоа, што ако објавената приказна ја разбуди вашата љубопитност, но сепак не сакате личноста да знае дека ги гледате нивните објави?

За жал, Инстаграм нема опција што ве прави невидливи во списокот со луѓе кои го прегледале вашето „story“, но сепак има неколку начини да ја видите објавата без да бидете издвоени од Instagram.

Исклучете го интернетот

Интернетот е неопходен за прегледување на содржината на Instagram, така што без Интернет, Инстаграм не може да генерира и проследува информации за дејството извршено без Интернет.

За да видите приказна анонимно, одете до апликацијата на вашиот мобилен телефон и одете до приказната што сакате да ја видите. После тоа, пред целосно да се вчита приказната, исклучете го интернетот или стартувајте го „Airplane“ модот.

Објавата ќе се прикаже и Instagram нема да ги генерира вашите прегледи, така што нема да бидете пронајдени во списокот за прикажување.

Меѓутоа, ако некое лице објавило неколку приказни, ќе можете да видите само дел од нив, но секогаш можете да се обидете да го повторите процесот со остатокот од содржината.

Обидете се само да „ѕирнете“

Оваа техника функционира само ако веќе ја следите личноста што ја објавила приказната.

Кога приказната на таа личност ќе се појави во „фидот“, кликнете на приказната претходно, паузирајте и потоа нежно повлечете до приказната што сакате да ја гледате.

Погрижете се само делумно да ја отворите приказната, инаку Instagram ќе ве забележи.

Слични содржини