Калеска-Валчева: ВМРО-ДПМНЕ цело време манипулира со законот за попис

од Берта Китинска

Да не заборавиме не само што ќе се попишува граѓаните се попишува имотот, недвижноста фирми, станови, граѓаните ќе бидат на посебна листа, вели Снежана Калеска-Валчева од СДСМ во вечерашното гостување на 24 Анализа.

Лицата кои се иселени нема да влезат во резидентно население  со податоците од пописот ќе знаеме каков имот имаат овде , какви профили на луѓе. Проблемот настанува кога некој упорно вели да го ставиме под тепих проблемот, а другите велат да видиме што ќе добиеме од резултатите.Во закон стои во кои регулативи стои, оценката на Еуроста и оваа држава е подготвена да го спроведе пописот. Ако ВМРО смета дека е штетен законот, бидејќи има големо членство можат самите да се потпишат на иницијативата. ВМРО цело време манипулира со законот за попис, вели Калеска-Валчева.

loading...

Слични содржини