КАЗНАТА Е 500 ЕВРА! Земја членка на ЕУ забрани текстилни маски за лице

од Берта Китинска

Во Романија стапија на сила построгите правила за пандемијата поради зголемениот број случаи на коронавирус, вклучително и обврската за носење хируршки или FFP2 маски внатре и на отворено. Според новите правила, платнените маски се забранети.

Големи казни до 500 евра се воведени за оние кои ќе продолжат да носат текстилни маски.

Носењето хируршки маски или маски FFP2 сега е задолжително за сите Романци постари од пет години, и внатре и на отворено.

Исто така, беше одлучено баровите и рестораните да можат да работат со капацитет од 50% или 30% во зависност од стапката на зараза во нивната област, но дека ќе можат да примаат гости само со карти за Ковид . Истите правила важат за спортски објекти, спортски сали и кина.

Слични содржини