Ќе се чувствуваат убаво: Три комплименти кои мажите сакаат да ги чујат од жените

од Stefanija Kuzmanovska

Комичарот Крис Рок еднаш рече дека на жените им требаат само три работи: храна, вода и комплименти. Велат дека комплиментот не е нешто што жената го посакува, туку е нешто што ѝ треба на жената за да преживее!

Можеби е вистина дека жените повеќе уживаат во комплиментите, но не е вистина дека мажите не ги сакаат.

Уживаат и во фалење од страна на жените, но има некои комплименти кои најмногу ги „купуваат“.

Научниците открија дека постојат јасно дефинирани реченици кои можат да го привлечат вниманието на мажите и да направат да се чувствуваат попожелно.

Истражувањето кое е спроведено откри и што треба да кажете за посилниот пол да се чувствува убаво и пријатно.

Кога станува збор за мажите, три реченици сигурно ќе предизвикаат насмевка на нивните лица:

„Изгледаш многу интелигентно“.

„Изгледаш среќно“.

„Изгледате добро за своите години“.

Слични содржини