Кога мислите дека животот не е фер, запомнете ги овие зборови!

од Берта Китинска

Кога ви се чини дека немате за што да бидете благодарни, запомнете дека сте се разбудиле живи и здрави. Некои ја немаа таа можност.

Ситуацијата во која се наоѓате моментално не е вашата крајна дестинација. Најдоброто допрва треба да дојде.

Кога животот е сладок, кажете благодарам и славете. Кога животот е горчлив, кажете благодарам и научете.

Лошите работи што ни се случуваат во животот понекогаш нè водат по патот што ќе не одведе до најдобрите работи што ќе ни се случат во животот.

Секој ден е нова можност да ги промениме нашите животи.

Најдете нешто позитивно во секој ден, дури и во оние денови кога треба да ја барате таа позитивна работа малку подолго.

Жвотот не мора да биде совршен за да биде убав.

Најлошото што се случува во животот не учи дека никогаш не го земаме најдоброто здраво за готово.

Слични содржини