Кои 14 пратеници поднеле амандман со кој бараат средства за изградба на веќе изградено училиште? (ФОТО)

од Vladimir Zorba

Четиринаест пратеници поднеле амандман на Буџетот за 2023 година со кој „се предлага да се обезбедат средства во висина од 92.400.000 денари за изградба на модерно училиште со енергетски ефикасна градба „Димитар Македонски“ во населба Лисиче.“

Но, училиштето е веќе изградено, за што се пофали и градоначалникот на Општина Аеродром Тимчо Муцунски на 01.02.2022 година: „Од денеска учениците ќе можат да бидат во една топла атмосфера тука да ги поминуваат своите училишни денови.“

Еве кои четиринаесет пратеници го потпишале амандманот:

Слични содржини