Кој ги украде и злоупотреби снимките од интервјуто на Јанева на МТВ?

од Vladimir Zorba
Не стивнуваат реакциите откако во јавноста излезе интегрално сниманото интервју со обвинителката Катица Јанева од страна на националниот сервис, информира 24Вести.
Експерти аналитичари професори и медиумски работници со различни ставови околу случувањата. Претседателот на ЗНМ Насер Селмани пак вели дека одамна реагирале на кодексот на известување во МРТВ, но и вели дека нема да бидат изненадени ако повторно се случат вакви пропусти.
За членот на ад хог телото кое треба да ги мониторира медиумите за време на и пред изборниот процес Цветен Чилиманов пак не е чудно што интервјуто излегло и тврди дека е тоа е за општо добро.
Советот за етика во медиумите повика да не се злоупотребува добиениот материјал.
Целиот текст можете да го прочитате тука

Слични содржини