Комората на сметководители јавно ќе информира за состојбата во која се наоѓаат сметководителите

Денес, Комората на сметководители ќе ја информира јавноста за состојбата во која се наоѓаат тие, поради, како што е познато, кратките рокови за поднесување на финансиски извештаи и завршни сметки. Оттаму, тие ќе воочат на проблемите кои можат да се создадат од операционализација на паттиот пакет економски мерки.

Од Комората досега, веќе неколку пати поабараа продолжување на роковите за поднесување на завршните сметки и финансиските извештаи, повикувајќи се на можностите кои се нудат благодарение на Законот за трговски друштва.

На денешната прес-конференцијата најавено е обраќање на претседателот и на потпретседателката на Комората, Драган Митковски и Ана Тасевска.

Слични содржини